Om oss

Från starten

Primetex AB bildades 2007 som ett inköpsbolag och syftet var främst att förstärka inköpskraften av textil för bolagets delägare. Inköpsvolymer från ett enskilt bolag - istället för flera mindre bolag - gav också tydliga fördelar för kundernas efterfrågan på bl.a. gardiner och möbeltyger. För våra leverantörer skapade vi nya bättre förutsättningar inom logistik och försäljning. Primetex AB blev en stark ekonomisk partner i stället för flera enskilda bolag.

Sammanslagning till ett gemensamt bolag

Den 1:e juni 2012 gick Primetex AB från att vara ett inköpsbolag med flera olika delägare, till ett enda gemensamt bolag. Sammanslagningen innebär att Primetex AB har nu över 50 personer anställda och finns i Stockholm, Göteborg, Norrköping, Linköping, Örebro och Malmö.

Mot nya tider

Primetex AB drivs av ett starkt engagemang för kvalitet och vi känner en genuin passion för inredningstextil för offentlig miljö. Tillsammans med vår entusiastiska och kunniga personal erbjuder vi en bred och unik service som vi hoppas att du upptäcker. Med textilens stora mångfald och ökande betydelse som inredningsmaterial ser vi framåt med stor hängivenhet och optimism.


Kjell Wohlin, upphovsman Primetex